Glitter meditatie voor kinderen

Gepubliceerd op 7 januari 2022 om 20:20

Mediteren met kinderen is een feestje. Door hun sterke verbeeldingskracht zijn geleide visualisaties heel geschikt. Regelmatig mediteren heeft voordelen die ik ieder kind gun. Een aantal ervan: Je leert een kind een manier om tot rust, tot zichzelf, te komen. Er ontstaat een ruimte. Ruimte om te voelen wat je nodig hebt. Die rust kan helpen bij kinderen die snel overprikkeld raken of het lastig vinden zich te focussen. Bovendien leer je een gevoel van veiligheid binnenin jezelf voelen. Dat maakt dat je op jezelf durft te vertrouwen en stevig(er) in je schoenen staat.

Voor ik zelf begon met mediteren vroeg ik me een tijdje af: hoe moet dat dan precies? 
Het kan toch niet zo simpel zijn als zitten met je ogen dicht en ze dan na een tijdje weer opendoen? 
Nu moet ik om deze gedachte lachen. Het is je verstand dat alle achtergrond informatie wil, het wil controle. Het tegenovergestelde van vertrouwen. Ik moet ook een beetje lachen, omdat het eigenlijk wél zo simpel is. Je gaat inderdaad zitten (of lekker liggen, all good) en je richt je aandacht. Vaak op je adem, een klank, mantra (steeds herhalen van een zinnetje/woord). Door je aandacht zo specifiek te richten komt je denkende geest tot rust, je wordt stil. Dat voelt soms als pure magie. Ik noem mediteren met kinderen daarom vaak toveren met je aandacht. 

Om je te helpen heb ik een magische meditatie uitgeschreven. Die vind je hieronder. Je hoeft hem alleen maar voor te lezen. Neem daar de tijd voor. Pauzeer tussen de zinnen en creëer letterlijk ruimte om adem te halen. Probeer bij je kind/klas aan te voelen welk tempo passend is en wat hij/zij fijn vindt. Ik nodig je uit om losjes met de tekst om te gaan, voeg toe en laat weg op gevoel.

Geniet, make it magic!

Suiver liefs,
Maud

Magische meditatie 

Maak een fijn plekje en ga op je allerlekkerst liggen. Doe nu je ogen dicht en wees heel stil.
Je hoeft alleen maar te luisteren naar mijn stem, de rest gaat vanzelf. 


Stel je voor dat je door een prachtig park loopt. Het is een warme zomerdag, zo eentje waarop je lekker de hele dag in je bikini of zwembroek rond kunt lopen. Je loopt op je blote voeten door het gras. Overal om je heen staan
 bloemen in de mooiste kleuren. Er vliegen bijtjes en vlinders langs. Als je omhoog kijkt zie je dat de lucht gemaakt is van glitters. Ze schitteren prachtig in het gouden zonlicht. Je besluit lekker in het zachte gras te gaan liggen om ernaar te kijken.

Je ademt diep in en zuchtend weer uit. 
Als je inademt vult je hele lichaam zich met die schitterende glitters. 
Als je uitademt blaas je alles wat je vandaag lastig of vervelend vond uit. 
Adem in vul je lijfje met het gouden schitterende licht. 
Adem uit, laat alles los. 
Je mag dat zo vaak doen als je zelf wil. 

Door al die glitters in je lijf voel je je heel rustig en ontspannen. 
Er gebeurt iets magisch. De glitters gaan een reisje door jouw lichaam maken. Ze verzamelen zich in je voeten. Het voelt daar heerlijk warm aan en ze reizen van je tenen door je voeten, helemaal omhoog langs je benen.

Overal waar ze zijn geweest maken ze je lichaam sterk en gezond. Ze sprankelen verder in je buik en borst, en ze maken je rug en schouders lekker zacht en warm. De glitters stromen door je armen naar je handen helemaal tot in je vingertopjes. Misschien voel je ze zelfs wel een beetje kriebelen. Ze zijn nu begonnen aan het laatste stukje van hun reis en glitteren zachtjes langs je nek omhoog naar je hoofd en maken je hele gezicht zacht en warm.

Wees maar eens heel stil en denk alleen aan de schitterende glitters. 
Je straalt! En voelt je heerlijk ontspannen en veilig. 
Je kunt in jezelf zeggen ik ben licht en vrij. 

Je mag lekker blijven liggen en in slaap vallen of je kunt, als je eraan toe bent, rustig met je vingers en tenen wiebelen en je even uitrekken. Doe dan je ogen open. 

Ik ben licht en vrij. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.