Visionboard met kids

Gepubliceerd op 29 december 2021 om 22:45

De kinderen maakten de laatste tijd het ene verlanglijstje na het andere.
Dat bracht me op een idee. Een twist aan het materiële verlanglijstje.
Want behalve een pop met krullen in het haar, snoezig jurkje kant en klaar, kaatseballen in een net of een letter van bank-è-het kun je ook wensen
dat je in 2022 wil leren surfen, vaak samen met papa en mama een
vuurtje wil stoken in de tuin, een boomhut wil bouwen of je (vaker)
blij wil voelen. Het bekende vision board voor volwassenen, maar dan
voor kinderen. Op zo’n bord staan je verlangens voor de komende periode.
Waar focus je op, waar wil je meer van? Waar gaat jouw hart
van dansen? Van alleen al het denken aan die dingen word je blij en
dat helpt bij het manifesteren ervan.
Het hangt samen met de wet van aantrekkingskracht.
En dat is geen geneuzel, het is wetenschap.
Dex en Juul vonden het onwijs tof om te
doen en werden er echt blij van. 

De wet van aantrekkingskracht betekent niet “je krijgt alles wat je vraagt”.
Het is ook niet iets wat je
soms doet, we manifesteren altijd, allemaal. 

Even een korte uitleg.
Je krijgt wat matcht met jouw frequentie. Altijd. Zit je laag in je frequentie, bijvoorbeeld boosheid of angst (zie de emotieschaal van Hicks), dan zul je zien dat je meer van soortgelijke gebeurtenissen aantrekt. Denk maar aan zo’n dag waarop je met je verkeerde been uit bed stapt en denkt: “oh het wordt zo’n dag”. Dan wórdt het ook zo’n dag. Want: je krijgt wat je uitzendt. Je kent echter misschien ook de dag die kak begon, maar doordat je onverwacht iemand tegen kwam die je opvrolijkte je hele mood veranderde en je daarna ineens een telefoontje kreeg dat je die baan hebt gekregen en dat je partner een weekendje weg heeft geboekt. Die onverwachte ontmoeting shiftte je energie en vervolgens je dag. Nogmaals; je krijgt wat je uitzendt (waarmee je resoneert). En je gedachten hebben kracht. Zeker als je in een hoge frequentie zit. Hoe hoger je zit hoe sneller je manifesteert. Dat is geen zweverige formule het is wetenschap. Als je twee identieke stemvorken naast elkaar zet en je slaat er eentje aan, dan zal de ander meetrillen. Ze zitten op dezelfde frequentie. Bij twee verschillende stemvorken (frequenties) gebeurt er niks. Alles heeft een trillingsfrequentie. Alles. Materie, geluid en dus ook gedachten. Het veld van de frequentie waarin jij je begeeft (kwantumveld, we’re talking kwamtumfysica hier) trilt met je mee op jouw frequentie. Je resoneert ermee. Maar let op het gaat hier om je ware frequentie. Je houdt het universum niet voor de gek. Dus als jij van binnen huilt maar toch op de kop gaat staan en doet alsof je blij bent dan werkt het niet. Je moet bezielen wat je voelt. Daarom is het zo belangrijk om je bewust te worden van je werkelijke staat van zijn. Wat voel je én als je dat weet: hoe shift je dit? Soms door het verdriet aan te kijken, soms door gezond te eten, soms door te bewegen (meestal door allemaal ;-)) Daar ga ik een andere keer dieper op in, want het hangt allemaal met elkaar samen. Het zijn weer van die lessen die we (nog) niet op school leren.

Een magisch verlanglijstje  

Hoe ik het deed en een paar tips and tricks voor een visionboard met kinderen:

 • Begin door te vertellen dat ze op een groot vel een magisch verlanglijstje gaan maken. Maak de koppeling naar een “gewoon” verlanglijstje en leg uit dat je ook non-materialistische dingen op dit magische lijstje kunt zetten. Gevoelens en ervaringen bijvoorbeeld. 
 • Stel vragen als: waar word je blij van, wat vind je fijn/leuk, waar wil je meer van voelen/ervaren (in 2022)?
  Ik heb 2022 even benoemd maar niet te zwaar. Je kunt dit immers altijd doen. 
 • Die dingen heb ik per kind even kort opgeschreven in het gesprekje vooraf (zie foto).
  Zo kon ik ze later weer even helpen herinneren. 
 • Het kan zijn dat je merkt dat ze toch in de materie blijven hangen. Dat is op zich ook ok, maar je wil ze ook bewust maken van de dingen waar ze zich fijn door voelen die niks met spullen te maken hebben. Probeer dat aan te voelen en door vragen te stellen ze er bewust te maken. Ook je notities van het gesprekje vooraf kunnen hier helpen. 
 • Tijd om echt aan de slag te gaan. Bij het knippen en plakken bladerden ze lekker door alle magazines heen, ook volwassen tijdschriften deden mee, zodra ze een “jaa gaaf” gevoel of “oh mooi” o.i.d. bij een plaatje voelden moest/mocht het erop. Het kan zijn dat er dan nog weer hele andere dingen boven komen dan je van te voren besproken hebt. Dat geeft niks. Laat los, laat gaan, laat vrij. Dat gesprekje van te voren is alleen maar om ze en beetje warm te laten lopen voor alles waar ze blij van worden en eventueel voor jou als ouder/begeleider om ze een beetje te helpen (herinneren). 
 • Ik heb er (met hun toestemming) nog wat dingetjes bij geschreven (zij dicteerden uiteraard, haha). 
 • Het is een activiteit die vreugde en plezier mag brengen, doet het dat niet, help dan een stukje op weg en laat het anders lekker gaan. 


Benodigdheden

A3 vel, tijdschriften, kleurstiften/potloden/pennen/verf, lijm, schaar en alle mogelijke knutsels die je verder wel/niet wil gebruiken. Wij gebruikten ook een boel glitter!

 

Veel plezier! Ik ben heel benieuwd naar je ervaring! 
Laat hieronder je reactie achter.

 

Suiver liefs,
Maud

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.