Wie, wat, wanneer?

Zoals beloofd wordt het een festival waar van alles kán, maar niks hóeft. Daarom zijn er activiteiten die de hele dag plaatsvinden en activiteiten die op een vast moment beginnen. We hebben er natuurlijk wel voor gezorgd dat de "tijdsgebonden" workshops meerdere keren per dag worden aangeboden. Zo ervaar je geen FOMO, want stress, nee dat bieden we niet aan deze dag. Hieronder vind je wat we wél aanbieden en maak je kennis met het heerlijke Suivere clubje dat ontstaan is tijdens het organiseren van dit festival. 
LET OP: we blijven ontwikkelen er kan dus nog een wijziging plaats vinden, waarschijnlijk in de vorm van een mooie toevoeging. 

 

All day activities 

Op het festival zijn gedurende dag een aantal activiteiten waarbij je op ieder moment bij kunt aansluiten. 

Earthcafe
Bij het Earthcafe kun je wat lekkers te eten/drinken kopen. Alles is verrukkelijk, vegan en zonder geraffineerde suiker bereidt. Natuurlijk zorgen ze dat het juist voor kinderen lekker is! Dat is win voor de wereld en win voor jou. Geen dip na het eten van dit lekkers, beloofd ;-). Kun je daarna goed gevoed weer verder met het genieten van deze fijne dag. 

De eigenaren van het Earthcafe hebben jaren succesvolle restaurants gerund in Bali en hebben onwijs veel kennis in huis over voeding. Over the moon zijn we dat ze op het Suiver Festival staan.
Je leest meer over hun verhaal in dit artikel en mocht je in de buurt van Enschede wonen, bezoek deze fijn plek dan vooral aan de Emmastraat 189 in Enschede. 

Voorbeelden van vegan verrukkelijks 

 

Lekker zitten
Er zijn verschillende loungeplekken, zitjes en picknickleden op het terrein ingericht waar je lekker kunt zitten, liggen, hangen, kletsen, dutten, lachen, spelen, ... whatever you feel like!

Boekentent
In de
boekentent liggen de mooiste boeken voor kinderen en volwassen. Allemaal even inspirerend en informerend. Samen wegdromen bij mooie prenten, een stukje voorlezen, zelf lezen en een notitie maken van welke boeken je thuis direct aan gaat schaffen natuurlijk ;-). 

Speelweide 
Buiten de boekentent is een speelweide waar kinderen en volwassenen vrij kunnen spelen met passief speelgoed. Passief speelgoed? Yes! Dat is speelgoed waarbij er ruimte blijft voor de verbeelding. Als je kinderen met lege dozen, houtblokken, verkleedkleren en een aantal andere, tot de verbeelding sprekende, materialen hun gang laat gaan ontstaan de mooiste dingen. We laten ze niet helemaal aan hun lot over. Er is daar iemand aanwezig die dit proces liefdevol begeleidt. Ook zijn er leuke spellen te vinden: denk aan reuzen Jenga, mikado en gezelschapsspellen. De rest zal ontstaan. Je kunt je kinderen hier lekker zelf laten spelen, maar voel je uitgedaagd om ook zelf weer te spelen. Je beleeft waardevolle momenten als je samen met je kind opgaat in het spel.

Voorbeeld van de boekentent en het spelen met passief speelgoed.

 

Word een gevoelsdetective en begin een speurtocht met je hart!

Op een speelse, ongedwongen manier leer je hier wat je altijd al wilde weten. Marleen Jansen en Marjolijn Nijman zitten voor je klaar om je te helpen speuren. Dat doen ze door lekker met je te knutselen, kletsen en spelen! Leer meer over hoe krachtig jouw gedachten zijn en dat hoe je tegen jezelf praat voor een groot gedeelte bepaalt hoe jouw dag en zelfs je leven eruit ziet. Ze helpen je op weg om kinderen, en hun volwassenen, richting te geven met als wegwijzer hun hart. Als je wegloopt ben je geïnspireerd en heb je contact gemaakt met je hart. Wat wil jij/je kind nu eigenlijk echt? Een vraag die je op de weg zet van jouw unieke paadje. Wandel je mee?

Marleen Jansen

Marjolijn Nijman

Marleen werkt als doula en 1000-dagencoach en Marjolijn is HypnoBirthing docent. Samen beschikken ze over een gigantische dosis kennis  over alles wat te maken heeft met onderbewustzijn, intuïtie, systemisch werk en lichaamswijsheid. Deze wijsheid is niet alleen van belang voor zwangeren maar voor iedereen. Je leert bij hun op een speelse manier hoe je onderbewustzijn werkt. Dat is leuk voor kinderen en inspirerend voor ouders. 

 

Human Design 

Laat ik bij het begin beginnen en je een korte introductie geven over wat Human Design nu eigenlijk is:

"Human Design is een systeem dat inzicht geeft in jouw kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in de manier waarop jij bent geprogrammeerd, wat jou uniek maakt als mens en wat het beste bij jou past. Hiermee helpt het je om de beste versie van jezelf te worden, namelijk: jezelf."

Deze tekst komt van School of human design.
Als je klikt op de link lees je meer over wat dit model nou precies inhoudt, allemaal in lekkere heldere Jip & Janneke taal. Het model biedt als het ware een handleiding voor jou of van je kind. Je hoeft niks te geloven, je mag ervaren of het voor jou klopt. Bij mij was het verbazingwekkend en bevrijdend. Het heeft me onwijs veel inzichten gegeven en de toestemming om te leven zoals ik eigenlijk diep van binnen al voelde dat juist was. Hoe mooi zou het zijn om dit voor jouw kind te weten? 

Ik kwam in aanraking met Human Design via een vriendin, dankzij haar leerde ik Geert kennen. Een wijze en enthousiaste man die vele wegen uitgeplozen heeft. Zijn site heet dan ook: onderzoek het zelf. Na een workshop die ik bij hem volgde vertelde hij me dat Human Design eigenlijk bedoeld is voor kinderen. Toen was 1 en 1 minstens 3 en was deze mooie samenwerking geboren. 

Geert Klein Bruinink heet je welkom voor meer informatie over Human Design of zelfs een minireading. Zorg ervoor dat je je geboorteplaats, -datum en -tijd weet. Of neem een uitgeprinte chart mee. 
Daarnaast zal hij bij het vuur zitten om je meer te vertellen tijdens een kampvuurgesprek. Zorg dat je erbij bent, misschien juist als je nu nog twijfelt ;-) 

Geert Klein Bruinink 

 

(Reflex)check dit!

Marijke van Mijn kind en ik, zit voor je klaar om onder andere een reflexcheck te doen. Wat dat is en wat ze doet lees je op haar site.  Maar ik kan je vast vertellen dat zij je ogen opent voor kleine (en grote) problemen waar jij of je kind tegenaan lopen. Heeft jouw kind last van overmatig druk gedrag of kruipt het juist in een hoekje bij bezoek of grote groepen? Marijke kijkt naar de oorzaak achter het gedrag en geeft simpele en doeltreffende tools om zowel ouder als kind in z'n kracht te zetten. Loop dus lekker bij d'r langs voor een leuk testje en inspirerende info, of gewoon voor een gezellig praatje want dat kan ze ook goed :)

Marijke Droog

 

De mooiste plaatjes door fotografe Cher

Ondertussen loopt onze Chèr(ie) op de taart rond om de mooiste ongescripte  plaatjes te schieten. Ze tovert alledaagse situaties om naar waardevol beeldmateriaal. Nauwelijks merkbaar is ze aanwezig en legt zo de Suiverste momenten vast.  

Feestje: na het festival krijgen jullie allemaal besloten toegang tot de foto's en heb je de optie om de plaatjes die jij wil hebben te bestellen in hoge resolutie met een dikke festival korting.

Feestje 2: op bepaalde momenten op de dag zal ze zich even settelen op een vaste plek waar je een close up portret kun laten maken. Ze maakt niet de standaard plaatjes, ze legt wél loepzuiver jouw eigenheid en het moment vast.
Kijk hier hoe ze dat doet. 

Cher Frieda


Activi - tijd ;-)

Op het festival zijn naast bovenstaande activiteiten, die gedurende de hele dag plaatsvinden of bijgewoond kunnen worden, ook activiteiten met een vaste begintijd. AcitviTIJD dus . Dat doen we om de rust te bewaren. Je vindt ze hieronder, inschrijven is niet nodig en stressen omdat je bang bent dat je het mist ook niet. Ze worden meerdere keren per dag aangeboden en dus zal er altijd ruimte zijn voor jou. 

 

Kampvuurgesprekken

Gedurende de dag brandt er een gezellig vuur. Daar omheen is iedereen altijd welkom, als je maar voorzichtig doet. Samen een boekje lezen, in het vuur staren of gewoon lekker kletsen.
Maar op sommige momenten (zie programma) vinden daar inspirerende kampvuurgesprekken plaats. Je zou het kunnen zien als een laagdrempelige lezing met ruimte voor vragen en interactie. Of het ook voor kinderen interessant is staat aangegeven op het programma. 

Laat je inspireren door: 
♡ Geert Klein Bruinink over Human Design, wat is het en waarom is het zo interessant voor kinderen (en ouders)?
♡ Monique Engebrink en Kim Huiskes over onderwijs. Waarom het oude systeem niet meer werkt en hoe het ook kan. Op hun school, ExpeditieWijz, worden kinderen alleen vergeleken met zichzelf en leren ze vanuit intuïtie en interesse. 

♡ Miriam Ayurdaay vertelt over Ayurveda. Dit gesprek is een verdieping op wat je hebt gedaan en ervaren tijdens de workshop met Miriam en Marscha (zie hieronder)
Er zijn nog een aantal Suivere toevoegingen die in ontwikkeling zijn, zodra het zeker is deel ik dat ook hier. 

 

Live in the mo(ve)ment 

Er is natuurlijk één ding dat op geen enkel festival mag ontbreken en dat is dansen! Op een open plek op het (bos)terrein verzorgt Miryam Arntzen een dans clinic. Miryam heeft een achtergrond als danstherapeut en verzorgt dans clinics met een diepere laag. Samen met haar ga je de kracht van dans en bewegen op muziek ervaren. De clinic staat die dag in het teken van van vertrouwen en verbinden. Dansen maakt positieve krachten in je vrij. Er ontstaat meer rust, levensvreugde en vertrouwen. Door te dansen verbind je je met jezelf, kun je het negatieve loslaten en juist ruimte maken voor jezelf en positieve gevoelens. Kinderen doen dit eigenlijk als vanzelf. Zet een muziekje op en daar gaan ze al. Hoe ouder ze worden hoe meer laagjes "goed&fout" en conditionering daar overheen komen. Tijd om te verSuiveren! Super leuk om je kind(eren) te zien dansen en om samen te ervaren en te verbinden!

~ "When you dance to your own rythm, life taps its toes to your beat" ~ 

Miryam Arntzen

 

Ga op wildpluksafari 

Wild(pluk) enthousiast zijn we over deze workshop, waarin je samen met je kind op avontuur gaat! Met Laura beleef je de natuur zoals je haar nog nooit hebt gezien. Ze is een wandelende, enthousiaste encyclopedie over planten en weet overal iets leuks bij te bedenken. Ze heeft meerdere moestuinen én een zoontje waardoor ze als geen ander weet hoe ze deze info interessant kan maken voor kinderen. Ze neemt je mee het bos in en laat je de natuur ervaren op een avontuurlijke en super interessante wijze. Wildplukkennis, bushcraft elementen, forest school en natuurgeneeskunde komen samen in haar workshop hier op het festival! Tipje van de sluier: koken en knutselen met je zelf geplukte planten, bloemen en kruiden staan op het programma. Voor meer info over Laura check je haar site.

Laura Otter


Yoga en meditatie

Chelsea van Yogabeertjes heeft de leukste en Suiverste yogalessen ontwikkeld voor het festival. Chelsea richt zich met Yogabeertjes normaal op het jonge kind. Speciaal voor het festival geeft ze meerdere ouder-kind yogalessen voor elke leeftijd.
Tijdens deze yogalessen ervaar je hoe leuk het is om yoga samen met je kind te doen en hoe je het interessant voor kinderen kunt maken. Natuurlijk nemen we je ook mee in de magie en rust van een geleide kindermeditatie. Op een mooie open plek in het bos belooft dat een heerlijk moment te worden. Kinderen zijn niet gemaakt om een uur lang van pose naar pose te gaan en af te sluiten met stil liggen op een matje. Ohh mogen we dat wel zo chargeren? Je werkt samen, hebt lol en verbindt je op een andere en ongedwongen manier met je kind én ervaart een diepe rust. Ben je alleen? Geen probleem, op dit festival is niemand écht alleen, we zorgen dat er genoeg opties zijn om ook in je eentje te kunnen genieten van deze yoga workshop. 

Chelsea van Nifterick

 

Word levenskunstenaar met Miriam en Marscha 
Doe maar een vleugje Pitta, een beetje Vata en als je hebt een beetje Kapha.
Wat zeg je?
Dit zijn de dosha's van Ayurveda. Ayurveda is een eeuwenoud Indiaas gezondheidssysteem. Het betekent letterlijk de kunst of wetenschap van het leven. 
Marscha en Miriam beschikken beiden over bakken met kennis en hadden direct onwijs leuke plannen voor de kinderen (en hun volwassenen) op het festival. Je gaat lekker aan de slag met je handen, modder en elkaar. Je ontdekt je kwaliteiten, talenten (guna's) en natuurlijk je type (dosha's). Je kunt ze van alles vragen tijdens de workshop of tijdens een kampvuurgesprek. Verwacht plezier, handvatten en een frisse blik. Super interessant en vooral erg leuk! 

Marscha Dijkstra

Miriam Ayurdaay

We want more :) 

Hoewel ik geloof dat minder soms meer is, is dit nog niet alles. 
Hou de site en instagram dus in de gaten voor meer!